Zorlu Tekstil İş Başvurusu
Zorlu Tekstil iş başvurusu nasıl yapılır? Zorlu Tekstil iş ilanları ve kariyer imkanı hakkında bilgiler verilmektedir.
Zorlu Tekstil Hakkında Bilgi
Avrupa’nın en büyük entegre polyester iplik ve pamuklu ev tekstili üreticisi Zorlu Tekstil Grubu faaliyetlerini 12 şirketi aracılığıyla sürdürüyor. Sunduğu ürün çeşitliliği sayesinde Bugün Türkiye’nin iplik ihtiyacının %17’sini tek başına karşılıyor.
1989 yılında Bursa’da kurulan ve Zorlu Grubu’nun ilk şirketi olan Korteks, Avrupa ve Orta Doğu’nun en büyük polyester iplik üreticisi. 335 bin metrekare üretim alanında, 2 bin 100 çalışanıyla yıllık 170 bin ton iplik üretimi yapan Korteks bugün 5 kıtada 57 ülkeye ihracat gerçekleştiriyor. Yurt dışında 250’ye yakın müşterisi bulunan firma, toplam üretiminin %15’ini ağırlıklı olarak Avrupa olmak üzere, Almanya, Belçika, İngiltere, İtalya, İspanya, Fransa, Polonya, Portekiz, İran, Mısır, ABD, Kanada, Meksika ve G. Afrika gibi birçok farklı ülkeye ihraç ediyor.
Ev tekstili ihracatında Avrupa’da birinci, dünya genelinde ise ilk üçte yer alan Zorluteks, pamuklu ev tekstilinde Avrupa’nın en büyük entegre üreticisi konumunda. Ev tekstili, perde dokuma-örme, terbiye ve konfeksiyon fabrikası olmak üzere dört tesisten oluşan Zorluteks, yılda 250 milyon metrekare ev tekstili ürünü üretiyor.
Türkiye’nin ev tekstili üretiminin %65’ini ihraç eden, perde üretiminin ise %34’ünü dış pazarlara sunan Zorluteks, perde ihracatının yüzde 17’sini, nevresim ihracatının da yüzde 23’ünü tek başına gerçekleştiriyor. 700 milyonluk bir pazarın lideri konumunda olan şirket, üretiminin yüzde 62’sini başta ABD, Avrupa, Japonya ve Rusya olmak üzere farklı pazarlara ihraç ediyor; geri kalanını ise TAÇ, Linens, Valeron markalarıyla yurt içinde satıyor.
Zorlu Tekstil Grubu’nun en büyük markası olan TAÇ; perdeden nevresime, yatak örtüsünden havluya, battaniyeden lisanslı ürünlere kadar uzanan geniş bir ürün gamı ile Türkiye’de 800, yurt dışında 158 mağaza ve 690 satış noktasıyla milyonlarca tüketiciye ulaşıyor.
Türkiye’nin ilk uzmanlaşarak uluslararası pazara açılan ev tekstili mağazalar zinciri Linens’lerin sayısı 70’e ulaşıyor. Linens mağazalarında perde, nevresim, yatak örtüsü, havlu ve banyo grubu ürünleri, bebek grubu ürünleri, sofra grubu ve aksesuar gibi ürünler satışa sunuluyor; A’dan Z’’ye perde hizmeti veriliyor.
İlk olarak Avrupa ev tekstili pazarında adını duyuran Valeron ise bugün ABD, Uzak Doğu, Orta Doğu ve Avrupa genelinde 40 ülkede satılıyor.
Tekstilde sürdürülebilir inovasyon için Ar-Ge’ye yılda 4 milyon Dolar yatırım yapılıyor.
Tekstilde inovasyonu hayata geçiren ve ilklere imza atan Zorlu Tekstil Grubu, sürdürülebilir inovasyon için Ar-Ge çalışmalarına her yıl 4 milyon Dolar yatırım yapıyor. Korteks ve Zorluteks için kurulan iki Ar-Ge merkezinde, giyilebilir teknoloji dahil, akıllı tekstilin her alanında çalışmalar gerçekleştiren 200 mühendis görev alıyor.
Pamuk ve Tencel ipliklerin geri dönüştürülmesiyle elde edilen Reborn nevresimler Doğa dostu yapısı ile yemyeşil bir geleceğe destek olurken, yumuşak dokusu ile uyku saatlerine doğallık getiriyor. Pet şişe ve geri dönüşümlü polyester iplikler ile üretilen Reborn perdeler ise birbirinden şık çizgileri ve eşsiz kalitesi ile pencerelere yeni bir dokunuş kazandırıyor. Doğada çözülmesi uzun yıllar alan pet şişelerin ve sürdürülebilir tüketimi desteklemek adına polyester ipliklerin geri dönüşümüyle oluşan Reborn perdeler, evlere doğallık katıyor.
Kendini temizleyen stor ve kumaş perde, serin tutan pike, negatif iyonlarla pozitif bir uyku sunan ion nevresim takımı, gençlere yönelik, led ışıklı perde, içerik üreten QR kodlu nevresim gibi çok sayıda akıllı ürün geleceğin teknolojilerini kullanarak tüketicilerin yaşamını kolaylaştırmaya devam ediyor.
Zorlu Tekstil, proses yönetiminde de akıllı üretim odaklı birçok inovasyona imza atıyor. Şirket karar mekanizmalarını insansız hale getiren, makine duruşlarını ortadan kaldıran bir Endüstri 4.0 dönüşümünü adım adım hayata geçiriyor. Bunlardan en güncel olanı ise Zorluteks’in Avrupa Birliği’nin araştırma, geliştirme ve inovasyon projelerine destek olan Horizon 2020 Hibe Programı kapsamında dahil olduğu RECLAIM projesi.
Dünyanın en yüksek bütçeli hibe programı olan ve Türkiye’nin Avrupa Birliği’ne 451 milyon Euro katılım payı verdiği Horizon 2020 ile makine/ekipman ve malzemelerin ömrünün uzatılması ve kaynakların gereksiz kullanımının azaltılması amaçlanarak döngüsel ekonomi çerçevesinde, sözü edilen sorunlara yenilikçi bir çözüm geliştirilmesi hedefleniyor.
Proje hayata geçtiğinde pamuklu kumaşların beyazlık derecesine etki eden ağartma, kurutma ve proseste kullanılan makinelerin ve reçetelerin, yapay sinir ağları (YSA) ile kurulmuş modeller ile kontrol edilmesi mümkün olacak.
Aralarında Avrupa’nın farklı ülkelerinden 22 partnerle birlikte Zorluteks’in de yer aldığı 12,5 milyon Euro’luk RECLAIM projesi, Zorluteks’in Avrupa Birliği Horizon 2020 programı çerçevesinde kabul edilmiş ilk projesi olma özelliğini taşıyor.
Zorlu Tekstil Grubu’nun ayrıca hem Zorluteks hem de KORTEKS tarafında Horizon 2020 kapsamında hazırlık yaptığı; akıllı üretimden suyun geri kullanımına, döngüsel iş modeli tasarlamaktan enerji verimliliği ve nano teknolojiye kadar uzanan birçok çağrı başlığı bulunuyor.
Zorlu Tekstil İş Başvurusu
Zorlu Tekstil iş başvurusu için buraya tıklayınız. Açılan sayfa üzerinden güncel iş ilanlarını takip edebilirsiniz. Açık iş pozisyonu olduğunda sayfa üzerinde listelenecektir.
Zorlu Tekstil İletişim Bilgileri
Zorlu Tekstil Adres: Büyükkarıştıran Kasabası, Tayyare Meydanı Mevkii Lüleburgaz – Kırklareli
Zorlu Tekstil Telefon Numarası: 0288 427 30 00
Zorlu Tekstil Web Sitesi: https://www.zorlutekstil.com.tr/
Güncel iş ilanları için tıklayınız.